CompTIA N10-005 Dumps and Practice Tests

CompTIA Network+ Certification Exam: N10-005 Exam

  • N10-005 Questions & Answers
  • Exam Code: N10-005
  • Exam Name: CompTIA Network+ Certification Exam
  • Updated: February 14, 2012
  • Q & A: 632 Q&As

QUESTION NO: 1
Sandy, the network administrator, has funding to do a major upgrade of the company’s LAN. This upgrade is currently in the planning stage, and Sandy still needs to determine the network requirements, bottlenecks, and any future upgrades in mind. Which of the following is the FIRST step in the planning process?
A. Conduct a vulnerability scan
B. Establish a network baseline
C. Conduct traffic analysis
D. Conduct a risk assessment
Answer: B

QUESTION NO: 2
Sandy, a network administrator, wants to be able to block all already known malicious activity.
Which of the following would allow her to perform this activity?
A. Behavioral Based IDS
B. Signature Based IDS
C. Behavioral Based IPS
D. Signature Based IPS
Answer: D

QUESTION NO: 3
Which of the following should Joe, a technician, do FIRST when setting up a SOHO network?
A. Set up an account with an Internet service provider.
B. Create a list of requirements and constraints.
C. Arrange a domain name with a suitable registrar.
D. Choose the correct operating system version.
Answer: B

QUESTION NO: 4
Which of the following is an example of two-factor authentication?
A. A username and PIN
B. A username and password
C. A username, password, finger print scan, and smart card
D. A username, password, and key fob number
Answer: D

QUESTION NO: 5
Which of the following connector types would Sandy, a network technician, use to connect a serial cable?
A. RJ-11
B. BNC
C. LC
D. DB-9
Answer: D

QUESTION NO: 6
Which of the following would Joe, a technician, configure to modify the time a device will hold an IP address provided through DHCP?
A. DNS suffixes
B. Leases
C. Static IP addressing
D. Reservations
Answer: B

QUESTION NO: 7
Sandy, a technician, installs a new WAP and users are able to connect; however, users cannot access the Internet. Which of the following is the MOST likely cause of the problem?
A. The signal strength has been degraded and latency is increasing hop count.
B. An incorrect subnet mask has been entered in the WAP configuration.
C. The signal strength has been degraded and packets are being lost.
D. Users have specified the wrong encryption type and routes are being rejected.
Answer: B

QUESTION NO: 8
Sandy, a technician, wants to limit access to a wireless network to company owned laptops, but does not want to use an encryption method. Which of the following methods would be BEST to accomplish this?
A. MAC filtering
B. SSL VPN
C. PPPoE
D. WPA Enterprise
Answer: A

QUESTION NO: 9
Which of the following network topologies, when a single machine's cable breaks, would only affect one network device and not the rest of the network?
A. Bus
B. Peer-to-peer
C. Ring
D. Star
Answer: D

QUESTION NO: 10
Joe, a network technician, is tasked with installing a router and firewall to get an office working with Internet access. Which of the following features MUST be configured to allow sharing of a single public IP address?
A. QoS
B. POP3
C. PAT
D. SMTP
Answer: C

QUESTION NO: 11
Which of the following is a form of encrypting packets for safe, secure data transmission within a network?
A. RAS
B. PPTP
C. IPSec
D. ICA
Answer: C

QUESTION NO: 12
A company has only three laptops that connect to their wireless network. The company is currently using WEP encryption on their wireless network. They have noticed unauthorized connections on their WAP and want to secure their wireless connection to prevent this. Which of the following security measures would BEST secure their wireless network? (Select TWO).
A. Change the encryption method to WPA
B. Limit the DHCP scope to only have three addresses total
C. Enable the SSID broadcast
D. Enable and configure MAC filtering
E. Change the broadcast channel to a less commonly used channel
Answer: A,D

QUESTION NO: 13
Two duplicate pieces of equipment can be used in conjunction for which of the following
purposes? (Select TWO)
A. High availability
B. Fault tolerance
C. Reduce latency
D. Wi-MAX
E. CARP
Answer: A,B

QUESTION NO: 14
The location that the local network connection ends and the ISP responsibility begins is known as the:
A. Access point.
B. Default gateway.
C. IDF connection.
D. Demarcation point.
Answer: D

QUESTION NO: 15
Joe, a user, is unable to reach websites, but is able to ping several Internet IPv4 addresses.
Which of the following is the MOST likely problem?
A. Incorrect subnet mask
B. Incorrect DNS
C. Missing default gateway
D. Incorrect IPv6 address
Answer: B

QUESTION NO: 16
Which of the following sizes is the fixed cell length in ATM?
A. 8 bytes
B. 53 bytes
C. 64 kilobytes
D. 128 kilobytes
Answer: B

QUESTION NO: 17
Which of the following network scanners detects and sends out alerts for malicious network
activity?
A. Packet sniffers
B. IDS
C. Port scanners
D. IPS
Answer: B

QUESTION NO: 18
Joe, a technician, is configuring ports on a switch. He turns off auto-negotiation and sets the port speed to 1000 Mbps. A user’s PC is no longer able to access the network. Which of the following is MOST likely the problem?
A. The user’s NIC does not support 1Gbps
B. The switch is not compatible with 1000Mbps.
C. The user's NIC does not support 100Mbps.
D. Joe needs to restart the DNS server.
Answer: A

QUESTION NO: 19
Which of the following TCP/IP and OSI model layers retransmits a TCP packet if it is not received successfully at its destination?
A. The transport OSI model layer and the transport TCP/IP model layer
B. The transport OSI model layer and the Internet TCP/IP model layer
C. The network OSI model layer and the transport TCP/IP model layer
D. The network OSI model layer and the Internet TCP/IP model layer
Answer: A

QUESTION NO: 20
Which of the following network appliances would facilitate an even amount of traffic hitting each web server?
A. Load balancer
B. VPN concentrator
C. Proxy server
D. Content filter
Answer: A

CompTIA N10-004 Dumps and Practice Tests

CompTIA Network+ (2009 Edition) Certification Exam: N10-004 Exam

  • N10-004 Questions & Answers
  • Exam Code: N10-004
  • Exam Name: CompTIA Network+ (2009 Edition) Certification Exam
  • Updated: February 2, 2012
  • Q & A: 453 Q&As

1: In the OSI model, which of the following layers would be the cause of a session time-out while browsing the web?
A.Layer 2
B.Layer 3
C.Layer 5
D.Layer 7
Correct Answers: C

2: Which of the following network hardware allows the MOST network traffic collisions?
A.WAP
B.Hub
C.Switch
D.Router
Correct Answers: B

3: Which of the following does a star ring topology use for data transfer?
A.CSMA/CD
B.CSMA/CA
C.CHAP
D.Token passing
Correct Answers: D

4: On a Windows network, users are reporting that they cannot access any network resources. The users can ping the IP address and connect to the network resource using the IP address. Which of the following is the cause of the problem?
A.The file server is offline.
B.The DNS server is not resolving correctly.
C.The DHCP server is not assigning correct IP addresses.
D.The domain controller is not responding.
Correct Answers: B

5: Which of the following is a valid IP address in the public addressing scheme?
A.10.20.1.1
B.168.192.10.1
C.233.10.20.1
D.172.20.10.1
Correct Answers: B

6: A computer configured to use DHCP cannot locate a DHCP server. Automatic Private IP Address (APIPA) will assign which of the following addresses?
A.172.16.1.25
B.169.254.1.25
C.10.16.1.25
D.192.168.1.25
Correct Answers: B

7: A user reports that when the phone rings in their house the wireless on their laptops becomes disconnected. Which of the following BEST describes the issue?
A.The cordless phones are plugged into same outlet as the router
B.The cordless phones are 5.8Ghz which interferes with wireless
C.The cordless phones are 2.4Ghz which interferes with wireless
D.The cordless phones are plugged into the RJ-11 jack
Correct Answers: C

8: For an enterprise to use one of the reserved private IP address ranges, as best practice they should coordinate with:
A.their legal department.
B.IANA
C.IEEE
D.their IT department.
Correct Answers: D

9: Which of the following utilities will produce the results printed below?
Tracing route to 172.30.0.78 over a maximum of 30 hops
  1 <1 ms <1 ms172.30.0.78
A.tracert
B.ping
C.arp
D.netstat
Correct Answers: A

10: A network technician is installing a small wireless network. A requirement is that individual users must authenticate using usernames and passwords. Which of the following technologies would support users authenticating with encrypted usernames and passwords?
A.WPA TLS
B.WPA PEAP
C.64-bit WEP
D.128-bit WEP
Correct Answers: B

11: Which of the following cables would a technician make in order to identify a physical interface problem?
A.Serial
B.Loopback
C.Rollover
D.Console
Correct Answers: B

12: A second network card in a server that activates if the primary card fails is an example of which of the following network performance optimization?
A.Load balancing
B.QoS
C.High availability
D.Fault tolerance
Correct Answers: D

13: A user reports that the wireless network is slow and is able to see and access shared folders that are unknown to the user. Which of the following is the cause of the problem?
A.The SSID broadcast is disabled.
B.Wireless router is improperly configured.
C.The user is connecting to the wrong SSID.
D.The wireless NIC is defective.
Correct Answers: C

14: Which of the following security mitigation techniques is the MOST effective against zero-day attacks?
A.Update antivirus definitions
B.MAC filtering
C.Effective security policies
D.User awareness training
Correct Answers: D

15: Which of the following network protocols is used to ensure consistent time across network devices on the domain?
A.NTP
B.FTP
C.RTP
D.IGMP
Correct Answers: A

16: Which of the following is resistant to crosstalk?
A.1000Base-T
B.10GBase-CX
C.100Base-FX
D.STP
Correct Answers: C

17: A network administrator has been receiving work orders about poor voice quality crossing a branch T1. The cause is determined to be users running high bandwidth file sharing applications across the T1 sending large packets delaying the smaller voice streams. Which of the following would improve voice quality?
A.Configure traffic shaping to reduce the bandwidth available to the file sharing application.
B.Configure a separate VLAN for the IP phones.
C.Install a content caching proxy at the branch to reduce inbound WAN traffic.
D.Upgrade switches to provide higher bandwidth ports for workstations and IP phones.
Correct Answers: A

18: Which of the following devices is used to connect a WAN to a LAN?
A.Basic router
B.Basic switch
C.Bridge
D.Repeater
Correct Answers: A

19: A new segment needs to be added to a network to provide access for 64 servers. Which of the following subnets will provide the needed access and still conserve IP addresses?
A.192.168.1.0/26
B.192.168.1.0/23
C.192.168.1.0/24
D.192.168.1.0/25
Correct Answers: D

20: PPTP is a combination of which of the following protocols? (Select TWO).
A.PPP
B.TCP/IP
C.TCP
D.POP3
E.PPPoE
Correct Answers: A B

CompTIA Network+ Self-Study Resources

Network%2b banner

These series offer a progressive, self-paced study routine for CompTIA  Network+ certification exams, with tools that help certification candidates learn exam topics, gain hands-on experience, prepare for the exam, and practice their test taking skills.

2009 Objectives

COMING SOON……

CompTIA Network+ Certification Overview

CompTIA-Network The CompTIA Network+ certification is the sign of a competent networking professional. It is an international, vendor-neutral certification that proves a technician’s competency in managing, maintaining, troubleshooting, installing and configuring basic network infrastructure.

Since its introduction in 1999, more than 235,000 people have become CompTIA Network+ certified. Microsoft includes CompTIA Network+ in their Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA) program, and other corporations such as Novell, Cisco and HP also recognize CompTIA Network+ as part of their certification tracks.

Although not a prerequisite, it is recommended that CompTIA Network+ candidates have at least nine months of experience in network support or administration or academic training, along with a CompTIA A+ certification.


For IT professionals requiring re-certification:

The newest version of the CompTIA Network+ certification exam was launched in early 2009. IT professionals who are encouraged or required by their employers to remain current on their certifications have two options: They can take the new version of the exam, or they can take the CompTIA Network+ bridge exam, which covers the new objectives. The test, exam code BR0-002, is a 60-minute, 50-question test. A passing score is 500 on a scale of 100-900.

Only professionals who are currently CompTIA Network+ certified under the 2005 objectives are eligible to become CompTIA Network+ 2009 certified by taking the bridge exam.

TEST DETAILS

Number of questions:
100
Length of test:
90 minutes
Passing score:
720 on a scale of 100-900
Recommended experience:
CompTIA A+ certification and nine months networking experience
Languages:
English, Spanish, German
Exam codes:
N10-004 and JK0-016

Until March 2010, the previous Network+ exam, with exam codes N10-003 and JK0-012, will be available in  Japanese, Chinese, German, Korean and Greek. However, applicants are encouraged to take the most recent version of the exam when possible.

Download Exam Objectives